Пројекат "Недеља програмирања"

У периоду 16-22.10. у рачунарској учионици Регионалног центра, за ученике ОШ "Свети Сава" реализован је пројекат под називом "Недеља програмирања". Тридесет ученика имало је прилику да се опроба у једноставном визуелном програмирању. На тај начин су се нишки ученици придружили петој по реду Европској недељи програмирања.

Пројекат је реализовала наставница математике и информатике Мирјана Рашић Митић, која је објаснила пројекат:
"Зашто да учимо програмирање? Данас живимо у свету у коме се модерне технологије мењају вртоглавом брзином и једноставно утичу на наш начин понашања, размишљања, куповине и коришћења савремених апарата. Како би  могли да идемо у корак са савременим технологијама, није довољно да само разумемо како неки уређај ради, већ да будемо у могућности да адаптирамо стварност према нашим потребама, да у све ужурбанијој свакодневици будемо оспособљени за брзо размишљање, рашчлањивање проблема на кораке и оптимизацију решења. Шта је боље за савладавање тих вештина од програмирања?!?"

IMG 2495 IMG 2493 IMG 2496

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1