Округли сто и прес конференција

15.11.2016. У Регионалном центру одржани су Округли сто и прес конференција са темом "Превремено напуштање школовања и мере подршке школовању (ромске) деце на југу Србије". Округли сто је организован са циљем да се стручном кадру у области образовања и васпитања представе досадашња постигнућа и најаве наступајући догађаји на пројекту ''РЕЦИ".
Циљеви реализације округлог стола били су:
Окупити све релевантне актере у области образовања и рада са децом и започели процес умрежавања и сарадње;  Подстаћи размену идеја искустава и добрих пракси у раду са децом у ризику од напуштања из образовања; Иницирати нове програме и мере подршке деци и родитељима у заједници које ће смањити ризик од напуштања и омогућити бољи успех деце у образовању.
Округлом столу су присуствовали запослени у предшколским установама, основним и средњим школама, представници невладиног сектора, представници родитеља. Модератор догађаја био је Марко Стојановић, развојни директор Western Balkan Instiute.
Округли сто је организовао конзорцијум који чине World Vision Osterreich из Беча, Агроинвест фондација Србија и Западнобалкански институт (ТУТОРИНГ програм) из Београда, Висока школа за образовање струковних васпитача из Вршца и Културно-информативни центар Пралипе из Пирота, који су истовремено и аутори пројекта "РЕЦИ".

http://niskevesti.rs/na-pragu-resenja-problema-prevremenog-napustanja-skolovanja/
 

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1