Археолошки локалитет Плочник - "Летњи дан у неолиту волим"!

15.08.2016. У археолошком локалитету Плочник крај Прокупља реализоване су радионице, предавања и игре научног и забавног карактера под називом "Летњи дан у неолиту волим"! Учесници су имали прилике да чују занимљива предавања из археологије (Јулка Кузмановић Цветковић), математике (Слађана Трајковић), биологије (Ирена Петровић Костић) и астрономије (Драган Гајић). Сунчани сат показао је и објаснио како се "прави" Саша Костић а Научни парк у Шапцу преставила је директорка Центра за стручно усавршавање Татјана Марковић Топаловић. Учесници су могли и да се такмиче уз помоћ апликације на телефону "Потрага у Плочнику" коју је само за ову прилику креирала Нада Стојичевић из Панчева. Заљубљеници у звезде могли су да их  посматрају уз помоћ телескопа који је обезбедило Астрономско друштво "Алфа" из Ниша. Заиста је то био летњи дан у коме је могло доста тога да се научи, испроба али и ужива у једноставности и спонтаности која је владала међу свим учесницима, вероватно зачараним магијом неолита.

WP 20160815 17 57 48 Pro resize IMG 2332 resize IMG 2323 resize Zvezde 1 resize Zvezde 2 resize 

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању се и ове године укључио у пројекат Града Ниша - "У-НИ пракса 2016.".

“У-НИ пракса 2016.” намењена је студентима да кроз стицање практичног стручног искуства у раду унапреде своје компетенције. Потврду о обављеној пракси издаје Град Ниш и Универзитет у Нишу, а признавање праксе као додатне активности од стране образовних институција је у виду 3 ЕСПБ бода. Пракса за студенте без накнаде, одржава се током августа од 01. до 31.08.2016.
На позицији самостални стручни сарадник наредних месец дана у Центру ће радити Милица Јоцић, дипломирани филолог за србистику и мастер студент. Она ће најпре
 организовати и пратити реализацију програма стручног усавршавања,  дистрибуирати понуду корисницима, учествовати у евалуацији програма, контактирати реализаторе програма, израђивати понуду, спискове и сва остала пратећа документа. На крају свог ангажмана представиће свој једномесечни рад у Центру

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1