Посета амабасадора Мајкла Давенпорта Бујановцу

07.06.2016. Шеф Делегације Европске уније у Србији, амабасадор Мајкл Давенпорт и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић разговарали су у Основној школи „Наим Фрашери” у Бујановцу са ученицима и ученицама из албанске заједнице који су учествовали у пројекту унапређења знања српског као нематерњег језика. Пројекат су финансијски подржале Европска унија и Влада Швајцарске преко развојног програма Европски ПРОГРЕС у партнерству са Координационим телом за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.
„Ви и ја имамо нешто заједничко, а то је да нам српски језик није матерњи и да га учимо. Драго ми је што сте током пројекта и на такмичењима, остварили веома добре резултате, а током данашње посете управо ћемо имати прилике да видимо шта смо до сада урадили на унапређењу образовања", рекао је Давенпорт приликом посете школи.
Основна школа „Наим Фрашери” је једна од  четири основне школе у општинама Бујановац и Прешево у којима наставници српског језика имају асистенте у настави са којима заједно раде на унапређењу нивоа знања српског као нематерњег међу децом из албанске заједнице. Европска унија и Влада Швајцарске су преко Европског ПРОГРЕСа омогућиле и набавку уџбеника, као и другог потребног наставног материјала.
Амбасадор Давенпорт је ђацима на албанском језику пожелео пуно успеха у даљем раду и учењу, а они су му показали колико су напредовали у знању српског језика.


У пројекту унапређења знања српског као нематерњег језика укључен је и Регионални центар, преко кога су ангажовани наставнички асистенти:

у школама у Бујановцу "Наим Фрашери" и "ОШ "Муарем Кадриу", Велики Трновац ангажоване су Милица Ђорђевић, Милица Миљковић и Драгана Крстић Станковић; у ОШ "Ибрахим Кељменди", Прешево ангажоване су Јелена Ћирић и Ивана Миленковић а у ОШ "Сељами Халачи" у Ораовици Драгана Милутиновић.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2343997/davenport-ucenje-srpskog-jezika-dalo-dobre-rezultate.html
http://www.europeanprogres.org/vest/sr/459/Evropska-podrska-unapredenju-obrazovanja-na-jugu-Srbije

Обавештење о промени назива установе:

На основу Одлуке Скупштине Града Ниша бр.06-947/2022-1-02 од 02.11.2022. године установа је променила назив у Центар за стручно усавршавање.

_______________________________________

Уплата котизације на ж.р.:
840-31500845-37

  • :
  • :

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

  • 1
min prosvete nauke zavod za unapredjenje
zavod za vrednovanje mreza copy
CPN                                        

Мрежа РЦ/ЦСУ Србије 
cacak kanjiza kikinda Kragujevac Krusevac Leskovac
Sabac Smederevo Uzice Novi Pazar Knjazevac 1